نگاه کلی
اهمیت حوزه
صندوقهای سرمایهگذاری جسورانه، حلقه مفقوده میان دانش، شرکتهای دانشبنیان و ثروتآفرینی را پر میکنند و فعالیتهای آنها به همافزایی میان علم و ثروت منتهی میشود. در شرایطی که استارتآپها، برای حرکت از ایده به محصول و تجاریسازی آن، به منابع مالی نیاز دارند و بنگاههای سنتی تامین سرمایه نیز ریسک سرمایهگذاری در این کسبوکارهای نوپا را نمیپذیرند، تنها صندوقهای سرمایهگذاری جسورانه هستند که با حمایت از ایدههای تازه، باعث رشد نوآوری میشوند و راههای تازهای را پیش روی صنایع و کسبوکارها میگشایند.

فعالیتها و خدمات

فناپ با تاسیس صندوق سرمایهگذاری جسورانه، تلاش کرده است برای نقشآفرینی هرچه بیشتر در اکوسیستم فناوری و پیشرفت کسبوکارهای بومی نوپا، گامی اساسی بردارد. این مجموعه علاوه بر تأسیس صندوق سرمایهگذاری جسورانه شناسا، با راهاندازی شتابدهنده تریگآپ اقدام به شناسایی استارتآپهای صاحب ایده کرده و با تربیت تیمهای آنها، مسیر رشدشان را هموارتر میکند. فناپ همچنین با هدف «تسهیل زندگی شهروندی»، پلتفرم جامع و قدرتمندی به نام «سرزمین هوشمند پاد» تولید کرده که در آن طیف گسترده و متنوعی از خدمات، از لایههای زیرساختی و پلتفرمی برای کسبوکارها تا نیازمندیهای کاربران عرضه میشود. پاد، بستر مناسبی برای رشد استارتآپها و ایجاد رقابت برای تقویت نوآوری در کسبوکارهای نوپا است. این پلتفرم، هشت حوزه دیجیتالی سبد مصرف خانوار ایرانی شامل گردشگری، بازی و سرگرمی، حملونقل، نیازهای روزمره، خدمات بانکی و مالی، آموزش، انرژی و سلامت را شامل میشود.
رویکرد و مزیت
فعالیتهای گسترده و طولانی مدت فناپ در حوزههای مختلف فناوری و همچنین دسترسی به آخرین متدهای روز دنیا در زمینه تکنولوژی، این هولدینگ را در موقعیتی قرار داده که میتواند بهترین بستر برای رشد استارتآپها و کسبوکارهای نوپا باشد. پلتفرم بومی و قدرتمند پاد نیز امکانات و خدمات مناسبی را برای رشد این نوع کسبوکارها فراهم میکند.

چشمانداز و گامهای بعدی

فناپ تلاش میکند با حضور در مناطق مختلف کشور، اکوسیستمهای مختلف موجود را تقویت کرده و زمینه رشد کسبوکارها را با تکیه بر استعدادهای بومی در تمام استانهای کشور فراهم کند. گسترش نفوذ پاد در اکوسیستم استارتآپی و افزایش امکانات آن برای کسبوکارها نیز راهی است که با تحقق آن، زمینه رشد و همافزایی همگانی در اقتصاد مبتنی بر IT و ICT فراهم خواهد شد.